,,Kino karavanas" prie piliakalnio pristato filmą ,,VASARA"

Kinas

Summer / Leto (2018), N-13, Rusijos Federacija, Prancūzija, 126 min

Režisierius – Kirill Serebrennikov
Scenarijaus autoriai – Kirill Serebrennikov, Michael Idov, Lily Idova
Aktoriai – Teo Yoo, Irina Strashenbaum, Roman Bilyk
Prodiuseriai – Pavel Burya, Mikhail Finogenov, Murad Osmann, Georgy Chumburidze
Operatorius – Vladislav Opeliants
Montažas – Yurii Karih
Pardavimo agentas – Charades
Platintojas – Kino Pavasaris Distribution
Dialogai – rusų
Subtitrai – lietuvių, anglų (tik Vilniuje)

„Filmo įvykių fonas – „perestroikos“ išvakarės. Jauni, protingi, talentingi Rusijos žmonės Vakarus jaučia kaip vasaros nakties vėją prie jūros. Režisieriui puikiai pavyko materializuoti maištą, priartėti prie rusų rokenrolo šaknų ir prikelti „Kino“ bei Viktorą Cojų.“ (D. Raustytė)

Tik ką prasidėjusio 9 dešimtmečio vasarą, kai Leningrado pogrindyje griaudi roko muzika, susitinka trys žmonės. 19-metis, vėliau grupės „Kino“ lyderiu tapsiantis Viktoras Cojus, jo tuometinis stabas Maikas Naumenko („Zoopark“) ir jo gražuolė žmona Natalija Naumenko net neįtaria, kad ši vasara bus lemtinga, o jų draugystė, kaip ir jie patys, taps nemirštančia legenda. Vieno nemėgstamiausių Putino režisierių Kirilo Serebrenikovo istorija apie meilę Kanų kino festivalyje buvo apdovanota už geriausią garso takelį.

Filmografija

2016 – Mokinys / The Student (Kino pavasaris)

2012 – Išdavystė / Betrayal (Kino pavasaris)

2009 – Krevetės bučinys (trumpametražis) / Crush: 5 Love Stories (short)

2008 – Jurijaus diena / Yuri’s Day

2006 – Vaidinant auką / Playing The Victim

2005 – Miegamojo istorijos / Bed Stories

2004 – Raginas / Ragin